نگاهی کامل به تفاوت برنج ایرانی و خارجی
اگر شما هم از آن دسته افرادی هستید که به کیفیت مواد غذاییتان اهمیت میدهید، احتمالا در ارتباط با تفاوت برنج ایرانی و خارجی مطالبی میدانید. در مقایسه برنجهای ایرانی و خارجی پی میبریم که آنها با هم تفاوتهای زیادی از لحاظ ظاهری، نحوه پخت، عطر و بو، ارزش غذایی و حتی فواید داشته و به همین دلایل بسیاری ترجیح میدهند برنجهای ایرانی مصرف نمایند. در این مقاله تصمیم گرفتهایم به بررسی تفاوت برنج ایرانی و خارجی بپردازیم پس تا انتها با ما همراه باشید.
انواع برنج ایرانی
همانطور که از نام این نوع برنج مشخص است، در داخل کشور کشت و آماده میشوند. شاید بسیاری گمان کنند که برنج ایرانی تنها در قسمت شمال کشور کشت میگردد. اما در صورت تحقیق بیشتر پی خواهید برد که در برخی شهرهای جنوبی و همینطور مرکزی نیز به کار کاشت برنج مشغول میباشند.
لازم به ذکر است که برنجهای این نوع مناطق به مصرف اهالی همان قسمت و یا اطراف آن میرسد و به ندرت به شهرهای دورتر صادر خواهند شد. برنجهایی که در شمال کشور به دست میآیند، سهم بیشتری در بازار برنج کشور دارند. بطور کلی برنجهای ایرانی به چهار گروه برنج طارم، برنج صدری، برنج گرد و همچنین برنج پرمحصول تقسیم میشود.
انواع برنج خارجی
برای بررسی تفاوت برنج ایرانی و خارجی لازم است تا با برنج خارجی نیز آشنا شویم. از میان انواع برنج خارجی صادر شده به کشور، برنج هندی سهم بیشتری از صادرات را به داخل ایران به خود اختصاص داده است. برنج پاکستانی نیز در جایگاه دوم برنجهای خارجی شناخته شده و در شمار برنجهای پرکاربرد برای خانوادههای ایرانی محسوب میشود.
نحوه کشت: تفاوت برنج ایرانی و برنج خارجی
عوامل مختلفی سبب ایجاد تفاوت برنج ایرانی و خارجی میشود که یکی از آنها نحوه کشت است. مشخصه اصلی برنجهای ایرانی کشت با آب سالم است. در ارتباط با برنجهای خارجی، آبیاری بوسیله آب فاضلاب انجام شده که این موضوع بر طعم نهایی و همچنین سلامت برنج اثر گذار خواهد بود. به همین علت توصیه میشود که از برنجهای ایرانی برای مصرف خود استفاده نمایید. برای کشت برنج خوش طعم ایرانی از آب سالم استفاده میکنند و همین امر یکی از مهمترین عواملی است که افراد را به خرید برنجهای ایرانی ترغیب مینماید.
شیوه نگهداری: تفاوت برنجهای ایرانی و خارجی
یکی دیگر از عوامل مهم در بررسی فرق برنج ایرانی با برنج خارجی روش نگهداری از آنها میباشد. از آنجایی که در برنجهای ایرانی از مواد نگهدارنده استفاده نمیشود، ممکن است در مدت نگهداری این نوع برنج با حشرات ریزی مواجه شویم.
عدم وجود مواد نگهدارنده در برنج به معنای سلامت بیشتر است اما امکان ایجاد شته نیز در آنها وجود دارد. بنابراین برای اطلاع از چگونگی نگهداری برنجهای ایرانی، میتوانید مقاله نحوه صحیح نگهداری از برنج را مطالعه نمایید.
تفاوت برنج ایرانی و خارجی
از مهمترین تفاوت برنج ایرانی و خارجی، نحوه پخت آنها میباشد. توصیه میشود که برنجهای ایرانی را حداقل به مدت یک ساعت قبل از پخت در آب ولرم و نمک خیس نمایید. با این کار برنج قد کشیده و پخت با کیفیتتری خواهد داشت. در صورتی که برنجهای خارجی نیاز به خیسانده شدن ندارند. از طرفی نحوه پخت برنج خارجی راحتتر بوده و شفته نمیشود. به همین دلیل در خیلی از مجالس و رستورانها از برنج خارجی استفاده میکنند. زیرا ریسک شفته شدن را ندارد.
تفاوت در ظاهر و ظاهر
برنجهای ایرانی بطور معمول دارای دانههای کوتاهتری نسبت به برنجهای خارجی هستند. این تفاوت برنج ایرانی و خارجی در زمان پخت بیشتر نمایان میشود. علاوه بر آن برنجهای ایرانی رنگی سفید و متمایل به شیری داشته و به سختی خرد میشوند. از خصوصیات دیگر آنها میتوان به هماندازه و هم شکل بودن دانههای برنج خوش طعم ایرانی اشاره کرد.
تفاوت در عطر و طعم
از دیگر خصوصیات بارز در فرق برنج ایرانی با برنج خارجی میتوان به طعم و عطر بینظیر برنجهای ایرانی اشاره کرد. به طوری که اگر یکبار این برنج را مصرف کنید، مشتری دائمی آن خواهید شد. عطر و طعم این برنج به هیچ عنوان با نمونه خارجیاش قابل مقایسه نیست. علاوه بر نکات گفته شده، برنجهای ایرانی مزه فوقالعادهای نیز دارند. همچنین انواع برنجهای ایرانی دارای طعمهای متفاوتی نیز هستند که این موضوع این محصول را در جایگاه بالاتری از نمونه خارجیاش قرار میدهد.
تفاوت در کیفیت
از عواملی که بر کیفیت برنج تاثیر میگذارند میتوان به نحوه کشت، برداشت، بستهبندی، استفاده از مواد نگهدارنده، آبیاری با آب سالم و غیره اشاره نمود. برنجهای ایرانی به دلیل رعایت اصول بهداشتی و همینطور استفاده از نشای باکیفیت دارای ارزش غذایی بیشتری میباشند.
بررسی برنجهای خارجی
برای مقایسه برنج ایرانی و خارجی لازم است تا با انواع برنجهای خارجی نیز آشنا شوید. همانطور که در ابتدای مقاله گفته شد، برنج از غلات محبوب و پرطرفدار در جهان محسوب میشود. این محصول در اکثر کشورها کشت شده و در زیر به تعدادی از آنها اشاره خواهیم کرد.
برنج هندی
در حال حاضر مصرف برنج هندی به علت قیمت مناسب، ظاهر خوب و همینطور قد کشیدن در ایران رواج یافته است. پختن این برنج از نوع ایرانی آن راحتتر بوده و دانههای کشیدهای دارد. اما در رابطه با عطر و طعم فاصله بسیاری با برنجهای ایرانی دارد.
برنج پاکستانی
امروزه برنج پاکستانی نیز در ایران به فروش میرسد. این برنج از لحاظ ظاهری به برنج هندی شباهت دارد. برنج پاکستانی ارزانتر از برنجهای ایرانی است. تفاوت برنج ایرانی و خارجی (پاکستانی) بطور عمده مربوط به عطر آن است بطوری که حتی برنج پرمحصول ایرانی عطر بیشتری نسبت به برنج پاکستانی دارد.
برنج تایلندی
به دلیل آب و هوای مناسب در کشور تایلند سالانه مقدار زیادی برنج تولید میشود. این نوع برنج دارای دانههای بلند و شفافی است. برنج تایلندی پس از پخت کمی حالت چسبناک پیدا مینماید. البته این چسبناک بودن تا حد زیادی مربوط به نوع پخت برنج نیز میشود اما بطور کلی این نوع برنج بعد از پخت کمی شفته میشود.
برنج ژاپنی
معمولا در ایران از برنج ژاپنی کمتر استفاده شده و به همین دلیل شاید نام این نوع برنج را کمتر شنیده باشید. این برنج نیز قبل از پخت ظاهری نیمه شفاف داشته و پس از پخت حالتی چسبناک پیدا میکند. یکی از بارزترین نشانهها که نشنان دهنده تفاوت برنج ایرانی و خارجی میباشد، قد برنج است و بطور کلی برنجهای ایرانی کشیدهتر از انواع خارجی برنج میباشد.
برنجهای محبوب ایرانی کداماند؟
برنجهای ایرانی را نمیتوان به راحتی از لحاظ کیفیت تفکیک کرد، زیرا کشور ایران در کاشت برنج پیشتاز است و این محصول ایرانی از هر نوعی که باشد خوب است. یکی از بهترین نوع برنجهای ایرانی را میتوان برنج هاشمی برشمرد. این برنج ضمن داشتن عطر عالی و طعمی بینظیر، دارای دانههای بلند و سفید نیز میباشد.
برنج طارم و برنج صدری نیز بعد از برنج هاشمی از بهترین برنجهای ایرانی هستند. از لحاظ قیمتی هم این نوع برنجها نسبت به ارقام پرمحصول گرانتر میباشند. از باکیفیتترین برنجهای پرمحصول ایرانی نیز میتوان به برنج فجر و برنج شیرودی اشاره کرد.
مقایسه برنج ایرانی و خارجی
یکی از دلایل پررنگ تفاوت برنج ایرانی و خارجی قیمت است. شاید برنجهای خارجی قیمت ارزانتری نسبت به نوع ایرانی خود داشته باشند، اما برنجهای ایرانی از سلامت و ارزش غذایی بالاتری برخوردارند. این برنجها خوشمزهتر و خوش عطرتر از نمونه خارجی خود بوده و دارای طرفداران زیادی میباشند. اگر یکبار برنج درجه یک ایرانی مصرف نمایید، دیگر نخواهید توانست آن را از سفره غذایی خود حذف کنید.
در برنجهای خارجی استفاده از مواد نگهدارنده امری رایج بوده و این مواد میتواند به سلامتی بدن انسان آسیب برساند. به همین دلیل به افرادی که از برنج به صورت روزانه استفاده میکنند، به شدت توصیه میشود تا برنج درجه یک ایرانی تهیه نمایند.
سخن پایانی
در این نوشته به بررسی تفاوت برنج ایرانی و خارجی پرداختیم، همینطور با انواع برنجهای ایرانی و خارجی نیز آشنا شدیم. با توجه به نکات گفته شده به شما توصیه میکنیم که برای سلامتی خود و خانوادهی عزیزتان از برنجهای ایرانی استفاده نمایید. با پخت برنج ایرانی و مصرف آن علاوه بر سلامتی، عطر و طعم بینظیری را برای سفره خود به ارمغان میآورید.
- Admin
- مرداد 31, 1401
- 370 بازدید